maandag 17 februari 2014

De dag dat ik doodging - Tania Bongers

De dag dat ik doodging - Tania Bongers
Genre: Waargebeurd



Tania ontmoet na een druk leven Anthonie, de liefde van haar leven. Voor ze het weet is ze zwanger en zowel zij als Anthonie zijn er heel erg blij mee.

Tot de dag dat ze voor het eerst in het ziekenhuis komt om een echo te laten maken. Ze blijkt een tumor van bijna 5 x 5 cm te hebben; baarmoederhalskanker. De gynaecoloog stelt voor het kind van 16 weken te aborteren en bij Tania de baarmoeder te verwijderen.

Tania wil maar 1 ding: haar kind redden!! Dit kindje heeft haar gewaarschuwd en ze kan het niet over haar hart verkrijgen het te aborteren. Ze zoekt veel op internet en vindt informatie over chemotherapie bij zwangerschap van UZ Leuven in België. Ze heeft weinig te verliezen en gaat naar Leuven toe. In overleg start ze de chemotherapie in het AMC in Amsterdam.

Wat rest zijn 5 chemokuren en een hele zware tijd vanwege de angst haar kind te verliezen. Voor mij, zelf moeder, vond ik dit een heel aangrijpend boek. Een boek waar je in begint en waarin je verder wil lezen om te weten hoe het afloopt met het kind én met Tania zelf! Een boek wat je bijna in 1 adem uitleest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten