woensdag 2 april 2014

Turbulentie - Mariëtte Middelbeek



Turbulentie- Mariëtte Middelbeek
Genre: Chicklit


Sara is stewardess, geniet erg van het vrije leven en moet niet denken aan een burgerlijk bestaan en ze wil zeker nog geen kind. Alles verandert als haar zus Anouk een knobbeltje in de borst voelt wat borstkanker blijkt te zijn. Haar moeder vraagt haar om een tijdje op Max te passen omdat Anouk erg ziek is van de chemotherapie.

Voor Sara valt dit zwaar.... Ze heeft moeite om vrije dagen te krijgen bij haar baas en éigenlijk wil ze die ook helemaal niet, want ze gaat liever werken. De eerste dagen is het oppassen wennen, voor allebei, maar steeds meer groeit ze in de rol van tante en verzorger. Als Anouk overlijdt, staat Sara voor een lastige keuze en moet ze nadenken over wat ze echt belangrijk vindt....



Wie denkt dat chicklit boeken alleen maar romantisch en wegdromerig zijn, heeft het mis. Een aantal schrijfsters, en daar is Mariëtte Middelbeek er ook van, weten goed zware thema's te verwerken in een aangrijpend, maar toch komisch boek. Turbulentie is zo'n boek... Aan de ene kant moet je lachen om de verwikkelingen van Sara en de strubbelingen die ze met Max heeft en aan de andere kant raakt het verhaal van Anouk je heel erg als lezer. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen, zeker omdat het ook een aangrijpend thema bespreekt en dat voor alle lezeressen toegankelijk maakt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten